KDO SMO MI

Inspired by Istria and the Mediterranean.

Navdih za Istro in Sredozemlje.

Naša zgodba se je začela v Plavju, vasi v Mestni občini Koper. Nahaja se na najsevernejšem robu istrskega polotoka, na meji z Italijo, na majhnem griču s pogledom na Tržaški zaliv.

V Plavju pridelujemo oljke, grozdje, fige in številna zelišča, sadje. Hvaležni smo naši edinstveni lokaciji, kjer narava ponuja najboljšo zemljo in temperaturo. To se odraža tudi v naši kulturi in izdelkih: toplo, sproščeno in vrhunske kakovosti. Leta 2014 smo ustanovili Istrsko hišo skupino in začeli predstavljati istrske specialitete ljudem po vsem svetu. Naši izdelki s podpisom vključujejo domače vino, oljčno olje, liker, marmelado, grozdni sok.

INSPIRATION

for Altrokè

Pohvale in naraščajoče povpraševanje po naših izdelkih so nas spodbudile, da gremo še korak dlje. Leta 2015 smo v starem mestnem jedru Ljubljane odprli dve restavraciji: Altrokè in Vino & Ribe.

Altrokè je sredozemska restavracija, navdihnjena z istrsko kulturo, ki se nahaja na Starem trgu 19 v Ljubljani. To je nekdanji srednjeveški del mesta in zelo znan po svoji zgodovini in sodobnem mestnem življenjskem slogu. Ime „Altrokè“ pomeni „zagotovo“, s katerim ljudje izražajo hvaležnost in potrditev v istrskem narečju. To je odličen kraj za uživanje ob pijači in gurmanskih prigrizkih, medtem ko vpijete vzdušje starega mestnega jedra Ljubljane – bodisi zunaj na ozki tlakovani ulici bodisi znotraj pod obnovljenimi stropi iz rdeče opeke in žarečimi lučmi Edisona. Jedilnik je osredotočen na tradicionalno kulinariko iz obalne regije Istre z raznolikim izborom toplih in hladnih jedi, ki se odlično podajo obširni vinski karti. Na družinski kmetiji pridelujejo naše hišno vino „vino čok“, ki dobavlja tudi oljčno olje in žganje.

Naš meni je sestavljen iz svežih sezonskih sestavin in jedi s podpisom Altrokè, kot so: govedina boškarin, kraški pršut, ribe Fonda iz Pirana in številne druge posebnosti, ki jih lahko ponudi le ta regija. Pozorni smo na posebno prehrano, ponudimo tudi vegetarijancem prijazne, veganske in brezglutenske možnosti.

Istrska Hiša Skupina

Sari trg 19, Ljubljana
+386 820 55282

Altrokè

Sari trg 19, Ljubljana
+386 820 55282

Vino & Ribe

Stari trg 28, Ljubljana
+386 820 55283
Aleja Ljubljana
+3861 292 66 61

Vino Čok

Sari trg 19, Ljubljana
+386 820 55282

PLAY VIDEO