KDO SMO

Navdih Istre in Sredozemlja
Naša zgodba se je začela na Plavjah. Vas se nahaja na najsevernejšem robu istrskega polotoka, na meji z Italijo, na majhnem griču s pogledom na Tržaški zaliv in Koprski zaliv.

Na Plavjah pridelujemo predvsem olje in vino. Nekdaj smo bili znani tudi po pridelavi radiča, ki smo ga prodajali v Trst, poleg fig in češenj, seveda. Smo na edinstveni lokaciji, kjer narava ponuja zelo dobre pogoje za kmetijstvo. To se odraža tudi v našem vsakdanjem delu in pridelkih, kjer je glavna stalnica vrhunska kakovost. Leta 2008 smo z blagovno znamko Istrska hiša začeli predstavljati domače specialitete. Naši pridelki vključujejo vino, oljčno olje, žganice in likerje, vinski kis, marmelade itd.

NAVDIH

Altrokè

Pohvale in naraščajoče povpraševanje po naših pridelkih so nas spodbudile, da smo šli še korak dlje. Leta 2015 smo v starem mestnem jedru Ljubljane odprli restavracijo Altrokè in bistro Vino & Ribe.

Altrokè je sredozemska restavracija, navdihnjena z istrsko kulturo, ki se nahaja na Starem trgu 19, v enem najbolj tradicionalnih predelov Stare Ljubljane. To je nekdanji srednjeveški del mesta in zelo znan po svoji zgodovini in sodobnem mestnem življenjskem slogu. Ime „Altrokè” pomeni „zagotovo” ali »prav zares«, s katerim ljudje izražajo hvaležnost in potrditev v istrskem narečju. Altroke’ je odličen kraj za uživanje ob pijači in gurmanskih jedeh, medtem uživate v prijetnem vzdušju starega mestnega jedra prestolnice – bodisi zunaj na ozki tlakovani ulici bodisi znotraj pod obnovljenimi stropi iz rdeče opeke. Jedilnik je osredotočen na kulinariko z istrskim navdihom in mešanico tradicionalnega ter sodobnega kuharskega pristopa. Jedilnik ima poudarjeno sezonsko komponento,  z izborom toplih in hladnih jedi, ki se odlično podajo obširni vinski karti. Na družinski kmetiji pridelujejo naše hišno vino „ Čok”, ki ga spremljajo še oljčno olje, vinski kis, žganice in likerji.

Naš meni je sestavljen iz svežih sezonskih sestavin in jedi s podpisom Altrokè, kot so: govedina avtohtonega istrskega goveda boškarin, naše testenine, suhe mesnine, avtohtoni domači sirI, ribe in morski sadeži iz Jadrana in številne druge specialitete, ki jih lahko ponudi le ta regija. Posebej ponosni smo tudi na sladice, ki jih pripravlja naš slaščičar. Pozorni smo tudi na prehrano za vegetarijance in  vegane. Nudimo tudi brezglutenske možnosti.

Istrska Hiša Skupina

Sari trg 19, Ljubljana
+386 820 55282

Altrokè

Sari trg 19, Ljubljana
+386 820 55282

Vino & Ribe

Stari trg 28, Ljubljana
+386 820 55283
Aleja Ljubljana
+3861 292 66 61

Vino Čok

Sari trg 19, Ljubljana
+386 820 55282

PLAY VIDEO